Minden megvan?

 2009.08.12. 00:52

Holnap,azaz ma Sziget,és ilyenkor normális,hogy mindenki pánikban van,mit vigyen magával. A következő gyorsjelentésben csak a hazamenősekről tudok nyilatkozni,mivel én magam az vagyok és világéletemben az is voltam,még akkor is amikor ezt a jegyfajtát (ami amúgy szopás...) még ki sem találták.

Eddig,jó szokásomhoz híven 50 kilós tömött táskával plusz egy övtáskávol lavíroztam azaz inkább vánszorogtam. Nagy táska be a csomagmegörzőbe,övtáska marad. Na ezt idén nem vállalom be. Amit bevállaltam,az az a lehetetlen feladat volt,hogy egy kistáskába összepakoljam,ami kell. És büszkén kihirdetem az eredményt: 100%os siker.

(kabátot persze viszek,idén ő fogja a csomagmegőrzőben végezni,már ha beveszik,de nagyon ajánlom nekik)

Ami kell

1. A jegy

Azaz nekem a voucher (miért nem lehetett ezt magyarul?!) amivel majd 2 órát kell sorbaállnom a jegyemért.

2. Program és térkép

Tavaly egy ismerősöm mondta,hogy ő nem visz magával programot,csak nagyjából tudja mi hol van. Namost nekem ez elképzelhetetlen. Minden évben rituálé összeírnom,kit nézek meg hol és mikor,és mi üt kit és mit. Így mindig tudom,hogy hová tartok nem kések el. A térkép pedig nekem must have mert állandóan eltévedek,a Szigeten pedig ki van rakva ugyan az útmutató,de egyrészt nem mindenhová,másrészt átláthatatlan. Így cipelem kinyomtatva,biztos megoldás. Emellett egy budapesti térképem is van arról,hogy hogyan jutok el X-ből Y-ba gyalog hajnalban úgy,hogy azért annyira ne legyen fárasztó. És így ismételten kivédhető az eltévedés.

3. Kistükör

Ez minden nő elengedhetetlen kelléke,de a Sziget esetében minden férfié is,ugyanis a Toi toi vécé nem kínálnak tükröt,és nehéz lesz vakon megigazítani a kontaktlencsét vagy letörölni az orbitális ketchupfoltot az arcunkról.

4. Kézfertőtlenítő gél

Se víz se törölköző nem kell hozzá. Kis tubusos gél,különböző illatokban kapható a drogériákban. Evés előtt nagyon ajánlott.

5. Mini tusfürdő

Nekem ez a kedvenc Szigetes kellékem,a saját fejemből pattant ki az ötlet,hogy ez bizony hasznos. Nem,nem fürdeni (mivel azt nekünk szánalmas kis hazamenősöknek nem lehet) hanem kezetmosni. Mert víz van a Szigeten,de szappan na az nincs. A mini kiszerelésű tusfürdő mindenhol elfér és mindig hasznunkra válik.

6. Mini naptej

Ugyanaz mint a tusfürdő,csak ez a káros sugaraktól véd,amiknek igencsak ki vagyunk téve,miután egész nap a tűző napon mászkálunk.

7. Elegendő zsebkendő

Ezt nem kell részletezni.

8. Vékony kendő

A kendő többfunkciós: egyrészt véd a meghűléstől a hideg nyári éjjeleken,másrészt ha le akarunk ülni,de nem vagyunk meggyőződve a terület tisztaságáról/szárazságáról,akkor csak terítsük magunk alá.

9. Elegendő pénz,tárca,iratok

Lehet,hogy mindenki hülyének néz,de a legtöbb ember a legaapvetőbb dolgokat hagyja otthon. Először is annyi pénzt vigyünk,amiből jut utazásra,innivalóra és kajára. A többi csak extra. Ha az a mentség,hogy de lehet,hogy ellopják,akkor gondoljunk arra,hogy a keveset ugyanúgy ellophatják mint a sokat,és ha vigyázunk,akkor nem történik baj.

Tipp: ne egy helyen tartsuk a pénzünket! Ha a zsebünkből/táskánkból ellopják,akkor legyen még egy hely, ahol van vésztartalék.

Iratok esetén azt vigyük,ami szükséges,ha valami gikszer lenne: személyi,lakcímigazoló,TB kártya,diák(ha van nekünk olyan).

Tipp: felesleges firkálmányokat ne cipeljünk magunkkal,ilyen például az adóazonosító jel,az általánso iskolai bizonyítványunk vagy az anyakönyvi kivonatunk. (hacsak nem az érdemjegyeinkkel vagy a születési súlyunkkal akarunk eldicsekedni a biztos úrnak)

10. Dezodor,parfüm

Bizony az egész napos mászkálás,ugrálás,tombolás az ember testszagát is megviseli,így nem árt némi izzadásgátlást illetve illatot vinni magunkkal.

Ha nem fér be akkor ismételten válasszuk a mini megoldást,a drogériák tömve vannak miniatürizált cuccokkal.

 

Nos én  ennyit viszek (plusz a kabátomat meg egy fésűt),ha valaki kiegészítené,várom a javaslatokat. :)

u.i.: napszemüveg direktbe nincsen,mert nem áll jól egyik se..:D

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kremy.blog.hu/api/trackback/id/tr531304150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.08.16. 11:44:22

nem kispályázol. Saját toi toi nem pálya?

Kremyyy · http://kremyy.freeblog.hu 2009.08.17. 13:25:36

@pancho_sanza: Majd elgondolkodom rajta jövőre. Amúgy sztem ez a minimális higiénia,dehát kinek mi :)
süti beállítások módosítása