The Platinum rule

 2009.06.22. 12:24

Ez igazán mókás,az alább látható posztra konkrétan nem emlékszem. De akkoris én írtam,csak azért sem fogom kitörölni.

Amit mára tartogattam,az pedig a Platina-szabály. Avagy a "the Platinum rule".

Aki nézi a How i met your mother c. sorozatot (magyar fordításban ez úgy hangzik,hogy ,Így jártam anyátokkal",de aki szinkronnal nézi az már eleve Pokolra jut,de minimum a Purgatóriumba..) annak most kiült egy kis mosoly az arcára vagy elengedett egy halk ,,höhö"-t. Aki meg nem nézi az nagy hibát követ el,egy,kettő meg hogy nem érti miről beszélek.

Tehát.

The Platinum rule.

"Never ever, ever, ever,love thy neighbor."

Tehát soha ne járj olyannal,akivel utána akarva-akaratlanul is rendszeresen összefuthatsz.

Hogy miért?

A 8 lépés:

1. lépés-Vonzalom

Ez az amit ha akarsz sem tudsz megtagadni vagy elhessegetni,csak úgy rádtör és azt veszed észre,hogy minél több időt akarsz XYal tölteni minél többször akarsz vele reggelizni és szívesen szagolgatod a pulcsija illatát ha véletlenül a kelleténél közelebb álsz hozzá a metrón.

Ekkor már kialakulóban van a...:

2. lépés- Alkudozás

Amikor Te is tisztában vagy vele,hogy hibát követsz el. Többen figyelmeztetnek is rá,hogy nem,nem randizhatsz a töritanároddal,elment az eszed?

Dehát érdekel a töri,főleg a világháború,nem zúgtál bele csak péntek este egy üveg bor mellett kielemzitek a 2. hadtestet,nem nagy ügy.

Vagy a suliban a büfés?Csak kipróbáltok egy új szendvicset,hiszen te tudod,mi kell a diákoknak.

3. lépés- Behódolás.

Oké,felmegyek,de csak egy kólára. Maradjak még?Najó. Megfognád a kezem? Oké,de csak a könyökömig.Felkar?Jó,legyen. Ilyenkor már nem nagyon van visszaút a 4. lépés előtt.

4. lépés-Előnyök. (eredetileg perks,ami illetéktelen hasznot jelent ugyebár..:) )

5öst kapsz a dolgozatodra. Ingyen ihatod a kólát a büfében. Letölti neked a filmeket ha már neked úgysincs hely a gépeden. Fizeti a taxit. Fizeti a pizzát. A tenyerén hordoz és nem kell helyjegyet váltanod érte. De ahogy a bölcsek szokták mondani: -Meglesz ennek a böjtje."

Igen,az 5. lépés- Fordulópont.

Utálod,mikor a padsorok között rád mosolyog. Mikor dupla adag majonézt kapsz,közben nem is kérted. Mikor mindenkin átgázolva rakja eléd a frissen réntott sajtot,míg mindenki más a tegnapit eszi. Mikor nem enged haza reggel,amíg meg nem eszed az ágyba hozott reggelidet,amiben a gabonapelyhek szív alakúak. Ekkor döbbensz rá,hogy egy hatalmas hibát követtél el,de már túl késő. Mert jön a 6. lépés.

6. lépés- is called purg...wait for it. Keep waiting...keep waiting for all eternity only to discover there's no escape-- atory.

A purgatórium

Este a barátaival mész meccset nézni és nem stírölhetsz mást,mert a szeme akár egy vadászsólyomé,azonnal kifürkészi a tekinteted és véged. Nem ebédelhetsz a büfében az ellenkező nemmel,mert máris tiéd a hideg sajt.

Egy idióta vagy,igen. Mikor reggel tükörbe nézel már látod őt magad mögött amint átkarol és édibédi dolgokat súg a füledbe. Gyorsan lehajolsz,kiköpöd a fogkrémet,és eldöntöd,hogy véget vetsz ennek. Na de mégis hogyan? És ekkor eljön a végzet,a

7. lépés: A szembesítés

De mindegyis,fel kell tenni a pontot az i-re. Odaállsz és elmondod.Gyakorlod a tükör előtt. ,Fenn vagyok a VIP-listán." Nem,most nem ezt. Hanem valami olyasmit,hogy ,nézd,én kedvellek,de ez így nem működik kettőnk között..."  Ebből viszont egy nagyon súlyos dolog következik,a

8. lépés- Káros következmények

Máris látod magad előtt a következményeket,a megvető pillantésokat,az egyest a bizonyítványodban,a mérgezett rántottsajtot, a vírusos DVDket a gépedben..Hogy nem tudsz mellette elmenni a suliban úgy,hogy elkerüld a pillantást,amivel megtekeri a tőrt a szívedben...Ilyenkor látod igazán azt,hogy mekkora hibát követtél el már azzal is,hogy az 1. lépést hagytad bekövetkezni.

Ahogyan Ted is megmondta,van egy 9.lépés.

+1. azaz 9. lépés- A békés egymás mellett élés

Mikor leejted a könyveid a suli folyosójának kellős közepén. Egy jegyzet erre,másik arra. És akkor meglátod,hogy pont arra jön ő. Már várod,hogy megjelenjenek edzőcipője lenyomatai a papírlapokon,de ehelyett felszedi őket és mosolyogva a kezedbe nyomja. Te is mosolyogsz és továbbmentek.

Kikéred az ebéded és arra számítasz,hogy hideg lesz és sós. Ehelyett egy süti is hever mellette , a ház ajándéka' felirattal.

És ekkor döbbensz rá,hogy minden csak idő kérdése. Idővel elmúlik a düh,a bosszúvágy,a harag és tiszteled,úgy ahogyan ő is Téged.

Akármelyik oldalon is állsz a Platinum-szabály érvényes.

Ha nem hiszed,járj utána.
 

how I met your mother Pictures, Images and Photos

A bejegyzés trackback címe:

https://kremy.blog.hu/api/trackback/id/tr531200750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása