Paul,Paul,Interpaul!

 2009.09.16. 18:44

 

Julian Plenti: Julian Plenti is...skyscraper

Photobucket

  1. Only if you run

  2.Fun that we have

  3.Skycraper

  4.Games for days

  5.Madrid song

  6.No chance survival

  7. Unwind

  8. Girl on the sporting news

  9. On the esplanade

 10. Fly as you might

 11. H

                                             

A Julian Plenti név önmagában nem mond túl sokat,azonban már a lemez megjelenése előtt fény derült rá,hogy ki rejtőzik a szódásszifon-szemüveg mögött,és az illető nem más,mint Paul Banks,az Interpol énekese,frontembere,szíve,agya,lelke és mindene. Az álnévhez új személyiség is dukál,ugyanis Banks egy olyan dalszerzőként aposztrofálja magát,aki a 2000-es évek elején visszavonul,majd jó pár évvel később visszatér,hogy megismertesse a publikummal ezidő alatt alkotott dalait.

Természetesen az évek során nem egyedül dolgozott,voltak társtettesek a dalok elkövetésében,többek között maga az Interpol is. Talán ennek is köszönhető,hogy többen is úgy tartják,ez a lemez olyan,mint egy Interpol-demó vagy B-oldal. Azt hiszem ezt így egy az egyben merész lenne kijelenteni. Az vitathatatlan,hogy Banks képtelen tejesen függetlent,teljesen mást alkotni mint az együttes,aminek hosszú évek óta az élén áll és akivel együttműködött szólólemeze során. De az olyan dalok mellett,amik megférnének egy Interpol-lemezen is,találhatunk kísérletező,elrugaszkodó momentumokat is.

Az első klipes Games for days kétségtelenül felfért volna valamelyik Interpol-korongra az Only if you runnal kézenfogva,de személy szerint a No chance survivalt is el tudom képzelni öngyújtóval hadonászós Interpol-balladaként. Azt pedig mindenki döntse el maga,hogy véletlen-e,hogy pont ezek a lemez legjobban sikerült dalai. A másik szekcióban találjuk Paul Banks kreativitásának és központi idegrendszerének többi részét. Az On the esplanade vagy éppen a ,,H" teljesen újszerű,kicsit merengős,nyúlik mint a rágógumi és könnyen bele lehet süppedni akárcsak egy kanapéba szombat este. Az Unwind pedig a lemez egyik fénypontja, a kísérletezés pozitív oldala,fúvosszekcióval erősítve. Ha ezt a két részt összerakjuk meg is kapjuk az egyrészt Interpol-utánérzést másrészt pedig Paul Banks másik oldalát,ami tele van tehetséggel és amit érdemes lenne jobban kibontakoztatni,talán egy újabb szólóprojekt ügyén. Hogy mit lehetne kihagyni az újabb lemezből? Nos,a Madrid song-szerű számokat,amiknek a végére elfelejtettem,hogy hol kezdődtek,mert annyira jellegtelenek.

Összességében Paul avagy Julian,ahogy tetszik a lemez címéhez hűen valóban felhőkarcoló,sikeresen tört újabb magasságokba,de azt nem tudni,önállósága mennyire megy a banda rovására. Az Interpol állítólag új lemezén dolgozik,olyan pletykák is szárnyra kaptak,hogy jövőre már meg is jelentetik. Mindenesetre a hivatalos weboldalon márciusban üzentek utoljára,mégpedig azt,hogy nem tűntek el. Lehet,hogy csak átalakulnak.

 

10/7


A bejegyzés trackback címe:

https://kremy.blog.hu/api/trackback/id/tr981386845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása