Spring 2010

 2010.02.04. 17:12

Hát csak nem unatkoztam és meglátogattam kedvenc ,,babaház nagylányoknak" oldalamat?

De.

És előre szólok,hogy ez a post kizárólag lányoknak érdekes,aki nem lány,vagy nem érzi magát annak,lapozzon.

  

Photobucket

Szóval eljött 2010 is,megúsztuk a világvégét,meg minden. De nem úsztuk meg az undorítóan ocsmány Ugg csizmák és a bőülepű töröknadrágok revolúcióját idén sem. A tavasz sem kecsegtet túl sok jóval,ha a divatházakat szeretnénk alacsony költségvetésből követni.És talán lehetőségünk sem lesz rá,mert az átlagember által látogatott üzletekbe csak igen szolidan szivárgott át a kifutókon látott divat.Elég merészek voltak a tervezők,egyrészt visszahozták a farmeringet,másrészt szeretnék átlátszó csipkékbe öltöztetni a világ lányait,ehhez még szív alakú mellbimbótapaszt is mellékelnek. Marc Jacobs pedig megkedvelte a nyuszikat,ugyanis a Louis Vuitton idén bársony nyuszifülekkel rukkolt elő.  Kis körkép a középosztály lehetőségeiről tavasszal:

1. Tesco

Most mindenki csodálkozhat,hogy WTF,ki vesz a Tescoban ruhát,de előrebocsátom,hogy én igen. Ugyanis az F&F (Fred&Florence) viszonteladója a Tesco,ami nem egyenlő azzal,hogy silány és olcsó ruhákról lészen szó. Ugyanis például a kiszemelt ballonkabátot is a  Tescoban leltem meg,emellett számos tavaszi cipőt is kinéztem magamnak,darabonként nem több mint 2-4 ezer forintért. És mivel a tavalyi még mindig bírja,a minőségében sem kételkedem. Felbukkannak Chanel-utóhatású balerinacipők,steppelt táskák és gyönyörű szabású kardigánok,illetve ballonkabátok,mint ahogyan azt már említettem. Szóval kabátom innen lesz és ajánlom mindenkinek,hogy ne csak kajáért meg sörért ugorjon le a Teszkóba.

2. Bershka/Stradivarius

Azért említem a kettőt egy lapon,holott csak a Bershkát látogatom,mivel ugyanazon cég keze alatt működnek (akárcsak az általam nem szívelt Zara) és a kollekciók is hasonlók szoktak lenni. A Bershka viszi tovább a trendi,laza,de szexi vonalat,egy baj van csak velük,mégpedig az árak. Emlékszem,mikor kb 2 éve megnyitottak,volt,hogy 3 szatyorral mentem ki a Mammut mozgóajtaján,most azonban ez nem történhet meg. Többszörösére emelték azóta az árakat,mivel rájöttek,hogy az összes ,hétvégén Tesco disco,kéne valami cucc" középiskolás és az ,,úgyakarokkinéznimintDukaiReginaésZimányLinda" wannabe tinileányok náluk vásárolnak és habár leértékeléskor lelhetünk kincsekre,de akkor is meg kell fontolnunk,hogy mit veszünk meg és mit nem. A tavaszi kollekcióban szerepet játszanak a szezonban közkedvelt hipózott hatású és foltos farmerok,sajnos a bő ülep is,és a farmer úgy általában,szoknyában,ruhában,mellényben,ingben és dzsekiben is,szóval ha azt hittük,hogy a farmerkabát a Dallas megszűnése óta nem divat,tévedtünk.Nos,nekem a farmer a nadrággal egyenlő,szóval nem valószínű,hogy farmerminiben fogok betipegni a  tavaszba. Egyébként ezúton is megdícsérem a Bershkát a kampányfotókért,végre valami eredeti.

3. New Yorker

Sokan gagyinak kiáltják ki a New yorkert,de titokban persze ők is mindig körülnéznek. Személy szerint az utóbbi 1 évben kezdtem tömegesen itt vásárolni,a maygarázat elég egyszerű: az ,emódéenbé" tinisuniknak gyártott kollekciók után elkezdtek nőiesebb,aktuálisabb,vagányabb,eredetibb cuccokat gyártani,így leértékeléskor érdemes betérni és megtömni azokat a kockás szatyrokat. Vehetünk potom 1200ért szegecses mellényt vagy 2ezerért koktélruhát. Eredeti áron ne nagyon vásároljunk,egyszerűen azért,mert nem éri meg. Nyugodtan várjuk meg,amíg kiragasztják a kirakatra a ,,sale" matricát-amit szerencsére elég sűrűn megtesznek- és akkor indulamandula.

4.Tally Weijl

A Tally Weijl igyekezne szexi diszkókirálynőket és plázacicákat faragni belőlünk,azonban valahogy mindent egyszerre akar. Neonszín és leopárdminta?Na nemár. Szegecsek,batikolás,állatminta,bőr,nagy minták,arany szín. A Tally Weijlnek nincs kialakult arculata,ha egy lány tetőtől-talpig innen öltözik fel,akkor nem tudjuk első ránézésre rávágni,hogy igen,ez olyan Tally-s. Az új kollekciót fél óráig böngésztem,ami nálam vészesen sok idő,de 1-2 kendőn kívül semmit nem találtam,így csalódottan távoztam. Az árak nem vészesek,de némely darabok irreálisan drágák,pedig könnyen észrevehetjük a kilógó cérnaszálakat és a ferde varrást.

5. H&M

A H&M nem tartozik a kedvenc üzleteim közé,mivel sohasem találok semmit. Ha pedig találok,akkor sokallom az árat,mint ahogyan mindenki más is az ismerettségi körömben. Legalábbis mi erre jutottunk. A h&M tavasszal sem kockáztat,semmi merészség,csak a megszokott virágos minták,némi csipke és sortok.. Sztártervezőkből nincs hiány,most Sonya Rykiel gyönyörű fehérneműit és kevésbé gyönyörű kötött cuccait vásárolhatjuk meg méltányos áron.

6. Springfield

A SPringfield arról híres,hogy nem híres semmiről. Nem kiemelni,hanem elrejteni akar minket a tömegben. Tehát ha tehetjük,ne vásároljuk fel az egész kollekciót,mert könnyen túl egyszerűvé és hétköznapi,de divatosnak látszani akaró anyukává válhatunk. Azonban néhány darabot érdemes felpróbálni,különösen a mellények és tunikák közül. Az árak esetében itt már mélyebben a pénztárcánkba kell nyúlnunk néhány ruhadarab esetében,de a minőség garantált.

Tavaszi kollekcióról még nincs hír,a weboldal is csak a télit ismeri,de nagy durranásra ne számítsunk.

 

Nagyjából ennyi,az unalmam elűzve és most jöhet egy tejszínhabos alacsony koffeintartalmű instantkávé,mert hát édes a tiltás meg rohadtul megkívántam..:)

 

 

Címkék: tavasz divat kollekció 2010 spring new yorker h&m bershka stradivarius tally weijl

A bejegyzés trackback címe:

https://kremy.blog.hu/api/trackback/id/tr911729708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vágási Matyi 2010.02.06. 13:33:35

New Yorker-ben tényleg lehet jó áron találni dolgokat, de amúgy nem egy nagy durranás.

Mondjuk vettem ott egy egész korrekt kabátot, jó áron.
De a pólóik, ingeik nem tetszenek, és minőségben is elmaradnak a Tom Tailortól, igaz, kicsit olcsóbbak - bár nem mindig!

A Springfield ugyanannyi, vagy drágább, és az se jobb.

Szerintem érdemes ott szétnézned, ex is talált magának egy-két jó pólót. Persze az aktuális divatra ne számíts, de vannak jó ötleteik.

Premierben nagyobb eséllyel találsz valami jót, mint Árkádban.

Farmering, neonszínek, leopárdminta (főleg ez), túlvállalós koktél-dresszek viselője elől menekülök.

Kremyy 2010.02.06. 15:12:20

@Vágási Matyi: Értelemszerüen női cuccokról irtam,bevallom,a férfi ruhákat nem nagyon szoktam megnézni,de elhiszem..:) Meg persze izlések és pofonok,nekem a New yorker meg a Bershka felel meg a stilusomnak főként.
Általában a belvárosban mozgok,szóval az ilyen undoritó népséggel ellátott bevásárlóközpontokat látogatom,ha van időm akkor meg Aréna,mert ott minden megvan egyben.

Vágási Matyi 2010.02.06. 16:14:01

@Kremyy: Én se csajcuccok nézegetésével töltöm az időmet, csak az árak miatt írtam le.

Bershka-ban még nem voltam, sőt az Arénában sem.
Miért és mennyivel jobb mint egy Westend/Árkád?

Kremyyy · http://kremyy.freeblog.hu 2010.02.07. 15:46:10

@Vágási Matyi: Hát mivel sokkal nagyobb így nincs tömeg,és ha van is,akkor az mondhatni ,,normális" emberekből áll,nem szőke plázaciklonokból és testőreikból.

Zsoolt · http://www.annyit.blog.hu 2010.02.15. 21:06:01

ezt a posztot olyan volt olvasni mintha valami új földrészt fedezne fel az ember. jó kirándulás volt a lányos világba!:)
süti beállítások módosítása